Normal_ambulance

Een man die in juni een ambulancemedewerker belaagde, moest zich hier woensdag voor verantwoorden. Hij sloeg een verpleegkundige met de vlakke hand in haar buik, omdat ze met zijn moeder naar de ambulance liep en haar niet meteen op de brancard legde. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het voorval vond plaats in Rotterdam. Dat de ambulancemedewerker zijn moeder niet meteen op de brandcard legde, maakte de zoon boos. Hij werd verbaal en fysiek agressief. De man moest zich hier woensdag voor verantwoorden. Volgens de aanklager heeft de verpleegkundige zich na het incident vijf dagen ziek gemeld en heeft ze er mentaal nog steeds last van, onder meer via flashbacks.

'Stank voor dank'

“Deze verpleegkundige kwam om de moeder van de verdachte te helpen. En hoe bedankt hij haar vervolgens? Door agressief te zijn. Stank voor dank”, zegt de aanklager. Bovendien filmde de man het personeel, wat zeer vervelend was. De officier van justitie eiste een taakstraf van 80 uur, maar de man krijgt maar 25 uur omdat de politierechter het echt als een por in de zij ziet. Ook hoeft de man geen boete te betalen omdat hij schulden heeft en leeft van een uitkering.

Door: Nationale Zorggids