Normal_intensive_care

Artsen behandelen iedereen die in het ziekenhuis belandt door corona, gevaccineerd of niet. Maar longarts Michiel Gronenschild kan niet ontkennen dat hij in sommige gevallen teleurgesteld is als uit navraag blijkt dat de patiënt zegt geen tijd te hebben gehad voor vaccinatie, dacht er niet zo ziek van te worden óf niet in corona gelooft. Dit meldt RTL Nieuws. 

In Gronenschilds ziekenhuis, Zuyderland in Limburg, is 70 procent van de coronapatienten niet gevaccineerd tegen het virus. Landelijk is dat zo’n 90 procent. Hij respecteert dat - immers, het is ieders vrije keus - maar gaat vaak wel in gesprek erover. Invoelbare argumenten voor het niet vaccineren vindt hij bepaald medicijngebruik of zwangerschap, maar er is bij hem én zijn collega’s weinig begrip voor mensen die denken er niet ziek van te worden of simpelweg niet in corona geloven.

'Van groot belang dat iedereen zich laat vaccineren'

“We hebben anderhalf jaar ontzettend hard gewerkt en dat doen we nog steeds. Maar mensen zijn wel moe, en zijn er klaar mee. We maken ons zorgen over nieuwe varianten in het najaar en water op ons afkomt qua corona, naast de enorme inhaalslag die we moeten maken”, zegt Gronenschild die het mede daarom van groot belang vindt dat iedereen zich laat vaccineren.

Ook zijn collega Tom Dormans, intensivist in het Zuyderland ziet het als een groot probleem dat 1,8 miljoen mensen geen coronavaccinatie hebben gehaald. Vooral in het najaar kan dat bij deze groep voor grote drukte in de ziekenhuizen zorgen.

Door: Nationale Zorggids