Normal_compendium

Compendium Geneeskunde beleeft een nieuwe ontwikkeling: de boekenreeks, die de studiestof overzichtelijk maakt, is opgenomen op de aanbevolen boekenlijst van zes van de acht Nederlandse studies Geneeskunde. Dit meldt Compendium Geneeskunde. 

Voor initiatiefnemers Romée Snijders en Veerle Smit is dit een bevestiging dat zij met Compendium toegevoegde waarde leveren aan studenten. Veel geneeskundestudenten hebben namelijk belangstelling voor Compendium Geneeskunde. Dit blijkt uit de groeiende verkoopcijfers die de uitgeverij afgelopen jaren heeft behaald. De belangstelling is te verklaren door het feit dat deze boekenreeks de studiestof overzichtelijk maakt. Dat Compendium nu is opgenomen op de aanbevolen boekenlijst van zes studies Geneeskunde, bevestigt de interesse voor en de toegevoegde waarde van de boeken voor studenten, aldus de artsen. 

Op boekenlijst van bijna alle studies

De boekenreeks Compendium Geneeskunde is aanbevolen door de studies Geneeskunde in
Nijmegen (MVFN), Maastricht (Pulse), Leiden (MFLS), Amsterdam (MFVU), Groningen (Panacea) en Rotterdam (MFVR/ReMeDi). In Utrecht wordt de reeks verkocht in de fysieke boekhandel.

Boekenreeks

Compendium Geneeskunde is een initiatief van Romée Snijders en Veerle Smit. Tijdens hun studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam ontdekten zij hun drive om studenten te helpen met het overzichtelijk maken van de studiestof. In samenwerking met meer dan 250 studenten en specialisten hebben zij de eigen boekenreeks Compendium Geneeskunde samengesteld. Ook brachten zij scheurkalenders uit met medische weetjes, verhalen en tips. Meer info: compendiumgeneeskunde.nl.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Compendium Geneeskunde