Normal_qrc_code_testbewijs__vaccinatiebewijs

De politie heeft twee vrouwen aangehouden die worden verdacht van handel in gefraudeerde vaccinatieregistraties. Ze zijn dinsdag en woensdag gearresteerd nadat de Amsterdamse politie door de Koninklijke Marechaussee werd getipt over hun handel. De 30-jarige en 31-jarige vrouwen uit Amsterdam werken beiden in een artsenpraktijk in de hoofdstad als doktersassistenten. Dit meldt de politie. 

Uit onderzoek blijkt dat de vrouwen tientallen mensen hielpen aan een vaccinatiebewijs zonder dat zij daadwerkelijk een prik kregen. Hiervoor ontvingen de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1.000 euro per vaccinatiebewijs. Door deze frauduleuze invoer in het registratiesysteem was het mogelijk voor mensen om een QR-code te ontvangen en een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk te krijgen.

Koninklijke Marechaussee

De politie werd door de Koninklijke Marechaussee getipt. In een lopend onderzoek naar verdovende middelen op Schiphol kwam via een zijspoor deze specifieke handel aan het licht. De politie doet verder onderzoek naar de tientallen klanten die een gefraudeerde registratie gekocht hebben.

Door: Nationale Zorggids