Kwart van de werkende Nederlanders is negatief over een baan in de zorg

Bijna een kwart van de werkende Nederlanders kijkt negatief aan tegen werken in zorg. Dat komt deels doordat zorgorganisaties te weinig aandacht besteden aan het promoten van hun branche. Dat meldt Vismae | Raet. 

Daarnaast heeft ruim zestig procent van de zorgorganisaties moeite met het vinden en behouden van personeel. Volgens onderzoek van Vismae | Raet is dit deels te wijten aan het feit dat zorgorganisaties de mooie kanten van hun vak te weinig promoten.

De overgrote meerderheid van de zorgmedewerkers hecht veel waarde aan de maatschappelijke functie van hun baan. Zij vinden het belangrijk om anderen te helpen. Uit het onderzoek blijkt dat dit gegeven nooit wordt ingezet bij het werven van nieuw personeel.

Opleiding

Een andere reden dat de personeelswerving in de zorg zo stroef verloopt, is dat een groot deel van de mensen die wel in deze branche zou willen werken, niet in het bezit is van de juiste diploma’s. Dit probleem kan opgelost worden door gebruik te maken van instroomtrajecten die een carrièreswitch mogelijk maken.

Door: Nationale Zorggids