Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Gilde Opleidingen in Venray start in september 2022 met een nieuwe mbo-opleiding: verpleegkundig begeleider. Studenten die deze opleiding volgen, worden klaargestoomd voor werk in de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg (ggz). Gilde Opleidingen werkt samen met ggz-aanbieder Vincent van Gogh en gehandicaptenzorgaanbieder Dichterbij. Dit meldt 1Limburg. 

Vanuit de gehandicaptenzorg en ggz is er vraag naar verpleegkundig begeleiders die meteen aan het werk kunnen en dat is dan ook het onderscheidende van deze opleiding: studenten beginnen direct in een van de twee zorgsectoren bij Vincent van Gogh of Dichterbij. Ze maken in hun eerste studiejaar kennis met de specialistische doelgroepen en afdelingen in de zorginstellingen.

Twee diploma's 

Afronding van de opleiding tot verpleegkundig begeleider betekent twee diploma’s. Zij zijn dan verpleegkundige én persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Dichterbij en Vincent van Gogh hebben de intentie om hun studenten uiteindeljk een vast contract aan te bieden.

Door: Nationale Zorggids