Normal_wijkverpleegkundige_mariska_heeft_long_covid__ik_voel_financi_le_druk_

Wijkverpleegkundige Mariska (46) viel in voor haar collega’s toen ze corona kreeg. Normaal doet ze vooral administratief werk, maar in oktober 2020 was de drukte zo groot dat haar hulp op de vloer hard nodig was. Ruim een jaar later is ze nog steeds niet de oude. Maar zich ziekmelden, dat weigert ze. De alleenstaande moeder heeft haar salaris namelijk hard nodig. “Ik wilde kostte wat het kost geen 30 procent van mijn loon inleveren.”

Mariska kreeg de ene na de andere vreemde klacht na haar coronabesmetting. Hevige zenuwpijnen, een bacteriële infectie en een ontsteking bij haar schouderblad. “Normaal heb ik dat soort dingen nooit.” Ze nam contact op met C-support, een organisatie voor mensen die al langer dan drie maanden coronaklachten hebben.

Inmiddels gaat het beter, maar écht rust nemen, dat lukt niet. “Ik wilde absoluut niet minder werken en salaris inleveren. Misschien denk je: jemig, maak je je druk om geld? Maar dat deed ik wel. Ik heb het niet breed en heb twee thuiswonende kinderen van 21 en 23.”

Benieuwd naar het hele interview met Mariska? Dat lees je hier!

Door: Nationale Zorggids / Bente Schreurs