Normal_normal_huisarts_arts_dokter_polikliniek

Met een overgrote meerderheid hebben de leden van de FNV ingestemd met een nieuwe cao voor de huisartsenzorg, aldus de vakbond. Al het personeel in de huisartsenpraktijk krijgt daardoor in 2022 en 2023 meer loon. Medewerkers tot en met schaal 9 kunnen rekenen op een loonstijging van 7,43 procent en de hogere schalen gaan er in twee jaar tijd 6,43 procent op vooruit. Dit meldt FNV. 

FNV Zorg & Welzijn en de andere vakbonden hebben maandenlang gesproken met werkgeversverenigingen LHV en InEen om de nieuwe arbeidsvoorwaarden op papier te krijgen. Bestuurder Mitchell Hoogenhout van FNV Zorg & Welzijn: “Maar al die onderhandelingen betalen zich nu uit in een breedgedragen cao waar we de werknemers in de huisartsenzorg echt mee vooruit helpen. Het resultaat is dat er nu een moderne cao ligt waarin, naast goede loonafspraken, ook zaken als milieubewust werken en sociale veiligheid een plek hebben gekregen.”

Hogere toeslag nachten en feestdagen

De toeslag voor avond-, nacht- en weekenddiensten (ANW-toeslag) gaat van 50 procent naar 60 procent voor de nachten in het weekend en de feestdagen. Daarmee stijgt de toeslag weer iets verder ten opzichte van de vorige cao.

Volledige eindejaarsuitkering

Tot slot was er veel steun voor het feit dat de medewerkers vanaf 2023 een volledige eindejaarsuitkering krijgen. Dit jaar stijgt het percentage voor de dertiende maand al van 6,5 procent van het jaarsalaris naar 7,5 procent. En vanaf 2023 gaat het percentage verder omhoog naar de volledige en structurele 8,33 procent.

Door: National Zorggids