Gratis oriëntatieprogramma voor Amsterdamse zij-instromers in de zorg

Project Amsterdam, een gratis oriëntatieprogramma van tien weken, moet het voor zij-instromers aantrekkelijk maken om te gaan werken in de zorg. De opleidingskosten van 1.800 euro worden tijdelijk betaald door het regionaal Werkcentrum Amsterdam. Hogeschool Inholland/Inholland Academy, de Hogeschool van Amsterdam en het Nova College hebben dit regionale initiatief gelanceerd samen met 24 zorginstellingen. Dit meldt Skipr. 

Zij-instromers maken binnen het programma kennis met allerlei onderdelen van het zorgvak, baankansen en mogelijke vervolgopleidingen. Het doel is om uitval in vervolgopleidingen tegen te gaan en “een bijdrage te leveren aan de tekorten in de zorg en gemotiveerde zij-instromers de verschillende kanten van zorg en welzijn te laten zien”, legt projectleider Helena Schuengel uit. Zij-instromers kunnen zo een goede keuze maken voor een vervolgopleiding of baan.

Startdagen

Wie zich hiervoor aanmeldt start op 13 september of 29 november. Het is niet nodig om werkervaring in de zorg te hebben. Er is een apart programma met taalondersteuning voor anderstalige zij-instromers.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky