Normal_willem_alexander_-_rvd_martijn_beekman

Zijne Majesteit de Koning opent donderdagochtend 29 september in Nijmegen het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc. Het nieuwe gebouw is ingericht op de zorg van de toekomst, waarbij de huisvesting compacter is en intensiever wordt gebruikt. Ook wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologie om patiënten meer autonomie te kunnen geven en het verpleegkundig werk doelmatiger te maken. Dit meldt het Koninklijk Huis.

De openingsbijeenkomst start met een uitleg over duurzame zorg, preventie en zingevende, zinnige zorg waarbij behandelmogelijkheden, de wensen van patiënten en de kwaliteit van leven voorop staan. Na een presentatie over de totstandkoming en inrichting van de nieuwbouw en over de betrokkenheid van patiënten bij dit proces, opent de Koning het nieuwe hoofdgebouw.

Rondleiding

Aansluitend volgt een rondleiding langs onder meer de polikliniek, facilitaire diensten en een verpleegafdeling. In de bibliotheek spreekt de Koning met een aantal medewerkers over hun werk, over hun nieuwe werkomgeving en over hoe zij ook op afstand zorg kunnen verlenen en in contact zijn met patiënten.

Nieuw campus

Het hoofdgebouw maakt deel uit van de nieuwe campus van het Radboudumc waarbij zorg, onderwijs en onderzoek meer met elkaar zijn verbonden dan in de oude situatie. In de ruimtes van de nieuwbouw is aandacht voor licht, lucht en een groene omgeving en bij de bouw zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Om zo min mogelijk energie te verbruiken zijn de gevels, vloeren en daken extra geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag en van zonnecellen die duurzame energie opwekken. 

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Martijn Beekman