Normal_kinderopvang

Een groep ouders heeft in de Amersfoortse Courant een paginagrote advertentie laten plaatsen waarin ze pedagogisch medewerkers van Ska Kinderopvang bedanken voor de goede kwaliteit opvang. De kinderopvangorganisatie is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest omdat het afgelopen zomer plotseling de contracten van ouders eenzijdig opzegde vanwege aanhoudende personeelstekorten. Inmiddels heeft de Geschillencommissie Kinderopvang besloten dat de gedupeerde ouders hun recht op kinderopvang behouden. Dit meldt Kinderopvang Totaal. 

“Een boodschap van ouders voor pedagogisch medewerkers van Ska. Dit is van ons voor jullie”, staat er in de advertentie. Vervolgens noemen ze allerlei positieve punten van de opvang, zoals goede pedagogische kwaliteit, leuke mensen en kinderen die gehoord en gezien worden. Ouders willen de pm’ers hiermee laten weten dat ze dankbaar zijn dat ze zich ondanks alles 100 procent blijven inzetten voor hun kinderen.

Imagoschade

De ouders zijn bang dat Ska Kinderopvang imagoschade oploopt door de herhaaldelijke negatieve berichtgeving over de organisatie. Ze vinden het terecht dat er aandacht is voor de eenzijdige opzegging van de contracten, maar ze vrezen ervoor dat gekwalificeerde mensen hierdoor minder snel kiezen voor een baan bij Ska. Ouders hebben er alle belang bij dat de personeelstekorten worden opgelost, zodat er voldoende geschikte medewerkers zijn die hun kinderen kunnen opvangen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky