Drogisterijmedewerkers gaan opnieuw staken

Drogisterijmedewerkers, voornamelijk van Etos, gaan vrijdag opnieuw staken. Volgens vakbond FNV leggen verspreid over het land waarschijnlijk honderden werknemers hun werk neer.

De impact van deze alweer achtste stakingsdag in de branche is nog niet duidelijk. Bij eerdere acties zag een deel van de filialen van Etos zich genoodzaakt om te sluiten.

Onder de cao vallen in totaal zo'n 10.000 medewerkers, niet alleen van Etos maar ook van ketens als Kruidvat en Trekpleister. Maar vooral bij Etos is de actiebereidheid volgens FNV-bestuurder Cindy Onvlee groot.

Reacties vakbond en Etos

"Staken steekt aan; zeker op plekken waar mensen te weinig verdienen en in de problemen komen door de stijgende prijzen", stelt de vakbondsvrouw. De werknemers strijden voor minimaal 10 procent loonsverhoging.

Een woordvoerster van Etos laat weten de situatie te betreuren. "Een goede branche-cao is belangrijk voor onze collega’s en de werkgevers willen graag tot een cao komen", zegt ze. Etos denkt wel dat minimaal de helft van de winkels zal openblijven, want dit zijn zaken die worden gerund door zelfstandig ondernemers. Die vallen onder een andere cao.

Door: ANP