Aan opiaten verslaafde verpleegkundige mag vak nooit meer uitoefenen

Het medisch tuchtcollege heeft een verpleegkundige definitief uit haar vak gezet, vanwege diefstal van sterke pijnstillers voor eigen gebruik. Ze draaide diensten op de recovery-afdeling en deed dat geregeld onder invloed van de opiaten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In april 2021 ontslaat het ziekenhuis waar ze in dienst iss haar en maakt een melding ervan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vanwege diefstal van opiaten en het slikken ervan vlak voor aanvang van haar werkdag. In 2022 komt er opnieuw eenzelfde melding binnen over de verpleegkundige, maar dan van haar nieuwe zorgwerkgever. Uit onderzoek van de inspectie blijkt dat de vrouw uit Bunschoten een opiatenverslaving heeft die een decennium geleden startte na een ongeluk.

Geen herregistratie mogelijk

Tijdens de coronajaren verergerde haar verslaving, waarvoor ze naar eigen zeggen hulp zocht. Desondanks lukt het haar niet om het opiatengebruik stop te zetten, wat uiteindelijk tot ontslag bij twee verschillende ziekenhuizen leidde. Ze schreef zichzelf al uit het BIG-register, maar het tuchtcollege heeft nu ook besloten dat ze zich nooit meer mag herregisteren. Dit om te voorkomen dat ze ooit nog als verpleegkundige aan de slag kan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky