Verontrustende zaken in brief OM over Erasmus MC-schutter Fouad L.

Het Openbaar Ministerie stuurde eerder dit jaar een waarschuwingsbrief over geneeskundestudent Fouad L., die gisteren zijn buurvrouw, haar dochter en een docent van zijn studie neerschoot. In de brieft schrijft het OM over dierenmishandeling, psychotisch gedrag, nazi-gerelateerde en rechtsextremistische afbeeldingen en verontrustende video’s op zijn telefoon. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Naar aanleiding van de waarschuwingsbrief verplicht het Erasmus MC hem tot psychologisch onderzoek voordat hij zijn artsenbul mag behalen. Maar die bul kwam er nooit. Dit staat er in de brief van het OM: 

In 2018 pakt de politie hem op voor het schieten op vissen met een kruisboog. Hij krijgt een waarschuwing en zijn kruisboog wordt ingenomen. Drie jaar later in augustus 201, arresteert de politie hem voor mishandeling van zijn en het doorboren van een duif met de pijl van een kruisboog. Hij krijgt een taakstraf van 40 uur voor de mishandeling van zijn huisdier, waar hij een baksteen op legt. De buurvrouw die hij donderdag doodschoot, zou melding van de mishandelingen hebben gemaakt.

Zorgelijke toestand

Bij een inval na die meldingen treft de politie nog meer dieren in zorgelijke toestand aan, die deels zijn geëuthanaseerd. Ook vinden agenten nogmaals twee kruisbogen. Buurtbewoners lijken op de hoogte van het zorgwekkende gedrag van de student en op zijn telefoon zijn zeer gewelddadige filmpjes aangetroffen en rechtsextremistische afbeeldingen. Volgens L. zelf kampt hij met Asperger (een vorm van autisme), depressies en een alcoholverslaving.

Vorig jaar is hij opnieuw aangehouden voor schoppen, vastpakken en gooien van zijn hond en het houden van konijnen in zeer slechte gezondheidstoestand. In de brief van het OM staat: “Ik ga ervan uit dat de informatie bijdraagt aan uw beslissing of betrokkene al dan niet in aanmerking komt voor het basisartsdiploma.”

Door: Nationale Zorggids