Presentatrice Nance Coolen is parttime gastvrouw in woonzorgcentrum

Presentatrice en zangeres Nance Coolen (50) werkt parttime in een verzorgingstehuis nu ze niet meer op televisie te zien is. Dat vertelt ze in een interview met VROUW Glossy.

"Ik ben aan een opleiding tot nagelstylist begonnen, maar dat was het niet", zegt ze over de periode nadat ze gestopt was. "Vervolgens ben ik zangles gaan geven en heb ik het zingen zelf ook weer opgepakt. Daarnaast werk ik tegenwoordig parttime als gastvrouw in een verzorgingshuis. Vrijwel niemand kent me daar. 'Je zou een dochter van Nance kunnen zijn' zei een bewoner van honderd jaar onlangs tegen me. Daar moest ik wel om lachen. 'Ik ben Nance" heb ik toen gezegd."

TMF

Coolen begon ooit bij muziekzender TMF als invaller, nadat ze bekend werd als zangeres van de formatie Twenty 4 Seven. Vervolgens werkte ze afwisselend voor de publieke omroep, SBS 6 en RTL. Vooral aan haar vertrek bij SBS heeft ze een bittere nasmaak overgehouden. "Bij SBS gonsde het na de overname door John de Mol al door de gangen dat er koppen gingen rollen. Dat gaf onrust. Er was een lijstje met tv-presentatoren die het veld moesten ruimen en daar stond ik niet op, dus ik waande me veilig." Toch vroeg ze zelf een gesprek aan, en daarin kreeg ze te horen dat ze "niet meer nodig" was.

'Niet chic'

"Een echte reden heb ik nooit gekregen", vertelt ze nu. "Ik wist wel dat ik inwisselbaar was, maar ik vind nog steeds dat je zo niet met mensen om kunt gaan. Als bekende Nederlander mag je niet zeiken, terwijl het natuurlijk echt niet normaal is dat je op zo'n manier te horen krijgt dat je geen werk meer hebt. Het was niet chic. Na SBS heb ik bij RTL gewerkt en daar werd mijn programma Puur Geluk ineens overgenomen door Ruben Nicolai. Het moest meer humor hebben."

Door: ANP