Normal_geld

Zorgverzekeraar Achmea en de Treant Zorggroep gaan opnieuw met elkaar onderhandelen. Vorige week kwam nog naar buiten dat beide partijen ruziënd uit elkaar zijn gegaan omdat ze het niet eens konden worden over een nieuw contract voor 2016. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Als de onderhandelaars het niet eens worden, bestaat de kans dat Achmea-verzekerden die worden behandeld in ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen of Stadskanaal hun nota’s zelf moeten voorschieten en later kunnen declareren. De zorgverzekeraar heeft al toegezegd de nota’s uiteindelijk wel te gaan betalen, omdat er veel Drenten bij hen verzekerd zijn.

De partijen weigerden elkaar tot vorige week tegemoet te komen. Achmea verwijt de Treant Zorggroep dat het te hoge tarieven hanteert en andersom verwijt Treant Zorggroep Achmea dat ze geen inzage willen geven in tarieven van andere ziekenhuizen. Overigens hebben beide partijen al wel een contract afgesloten met alle andere zorgverzekeraars of ziekenhuizen voor het nieuwe jaar.

Het bestuur van de ziekenhuisgroep wil nog niet inhoudelijk reageren op de heropening van de onderhandelingen. “Daarmee zouden we op de zaken vooruitlopen'', zegt de woordvoerder. "De insteek is dat we een oplossing vinden. Dat heeft wat ons betreft prioriteit en zien we als een verantwoordelijkheid naar de inwoners in onze regio.''

© Nationale Zorggids