Normal_zorg_ziekenhuis_st_jansdal_harderwijk

De paginagrote budgetpolisadvertentie van Isala die vorige week in de lokale media verscheen, heeft ook de aandacht van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk getrokken. Isala claimt in de advertentie dat Zilveren Kruis-verzekerden met een budgetpolis moeten bijbetalen in het Harderwijkse ziekenhuis. Eerder deze week gaf de Treant Zorggroep al aan dat de advertentie gedeeltelijk onjuist was. Dit meldt Skipr. 

Ook Albert Arp, bestuursvoorzitter van het St Jansdal, vindt de uitspraak in de advertentie misleidend. Via social media zei hij het onverstandig te vinden om een dergelijke advertentie te plaatsen.

Het Zilveren Kruis laat weten dat eventuele eigen betalingen binnen de budgetverzekering alleen onder “planbare” basiszorg vallen. Hierover informeert Isala niet in de advertentie. Woordvoerster Christine Rompa zegt dat het verder een zaak is tussen de ziekenhuizen. Wel benadrukt ze dat er voorafgaand aan de plaatsing geen contact is geweest tussen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis. De advertentie is niet goedgekeurd door Zilveren Kruis. “Wij hebben het ook in de krant moeten lezen. Wij hebben nadien contact gezocht met het St Jansdal en Treant om te voorkomen dat er 'ruis op de lijn zou komen”, aldus Rompa.

©Nationale Zorggids