Normal_muntgeld

Inwoners van Meppel die een chronische ziekte of handicap hebben, kunnen mogelijk gebruik maken van een speciale regeling die de gemeente gaat treffen voor minima. Omdat deze groep inwoners weinig inkomen heeft en de zorgpremie volgend jaar nog verder stijgt, gaat de gemeente met eigen budget een korting verlenen. Het gaat om de collectiviteitsverzekering van het Zilveren Kruis, die vanaf 2018 wordt overgenomen door de gemeente Meppel. Dit meldt Telegraaf. 

De zorgpremie wordt volgend jaar hoger en dat houdt in dat een aantal mensen grote moeite gaan krijgen om deze maandelijks te betalen. Tegelijkertijd hebben deze mensen een chronische ziekte of een handicap specifieke zorg nodig die niet altijd in de basisverzekering wordt vergoed. Zilveren Kruis stopt volgend jaar met de collectiviteitsverzekering en dat is waarom de gemeente Meppel deze korting zal overnemen.

Volgens de gemeente wordt er minder vaak een beroep gedaan op de bijzondere bijstand, als chronische zieken mensen met een beperking al vooraf geholpen worden met het betalen van hun zorgpremie. De pakketten waaruit gekozen kan worden vergoeden meer zorg, tegen een voordelig tarief. Met de korting meegerekend, bedragen de collectiviteitsverzekeringen in Meppel tussen de 119 en 136 euro per maand.

Door: Redactie Nationale Zorggids