Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

5,9 procent van alle Nederlanders is onlangs van zorgverzekeraar gewisseld, zo heeft Vektis voorlopig berekend. Dit percentage is lager dan het jaar ervoor toen 6,4 procent van de Nederlanders overstapte naar een andere verzekeraar. Omdat nog niet alle cijfers bij de zorgverzekeraars verwerkt zijn, kan dit percentage nog naar boven of naar beneden bijgesteld worden. Dat melden Vektis en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Tijdens de overstapperiode maakten veel Nederlanders gebruik van de Zorgverzekeringskaart. Zo’n miljoen verzekerden deden dit. Op deze kaart staat informatie over alle basis- en aanvullende verzekeringen en de daaraan verbonden voorwaarden. “Wij vinden het belangrijk dat verzekerden zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze maken”, aldus ZN-voorzitter André Rouvoet over het resultaat.

In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht. Veranderen van verzekering kan alleen gedurende de laatste weken van het jaar. Tot het einde van het jaar kan iedereen zijn zorgverzekering opzeggen. Daarna is er nog tot 31 januari tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Nadat alle verzekerden hun keuze hebben gemaakt, kan Vektis de stand opmaken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids