Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Naar verwachting zullen in 2019 meer mensen dan ooit overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zorgwijzer wilde van 2.471 respondenten weten wat hun plannen voor komend overstapseizoen zijn. 7,3 procent zegt de overstap te willen maken naar een andere verzekeraar. Vorig jaar lag het overstappercentage ruim 1 procent lager. Dit meldt Zorgwijzer. 

Het voorspelde overstappercentage komt nog het meest in de buurt van 2013, toen 7,2 procent van de Nederlanders voor een andere zorgverzekering koos. Komend jaar kiest naar verwachting 80,9 procent ervoor om bij zijn huidige verzekeraar te blijven en 11,8 procent heeft nog geen keuze gemaakt.

Collectieve zorgverzekering 

Mogelijk maakt een recordaantal mensen in 2019 de overstap wegens het stopzetten van collectieve zorgverzekeringen in verschillende regio’s van het land. Menzis zet de collectiviteitspolis in zeker dertig gemeenten stop en ook Zilveren Kruis beëindigt haar minimapolis in diverse gemeenten. Enkele tienduizenden FNV-leden die via de vakbond een verzekering bij Menzis hebben moeten eveneens komend jaar op eigen houtje overstappen naar een nieuwe verzekeraar.

Te hoge premie

Een te hoge zorgpremie is de voornaamste reden dat mensen overstappen. Ook het zorggebruik, de dekking van de zorgverzekering, het verdwijnen van de collectieve zorgverzekering en ontevredenheid over de klantenservice spelen een belangrijke rol. 

Door: Redactie Nationale Zorggids