Normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Talitha van Z. ontkent gefraudeerd te hebben door foutieve declaraties in te dienen bij haar zorgverzekeraar ONVZ. Deze heeft aangifte tegen haar gedaan omdat zij voor 96.000 zou hebben gefraudeerd in 2010 en 2011. Het zou gaan om dure behandelingen in een afkickkliniek in Groot-Brittannië. Dit meldt Telegraaf.

De 47-jarige vrouw ontkent alle verdenkingen en zegt daadwerkelijk behandeld te zijn geweest in de kliniek in Groot-Brittannië. Dat zij tijdens die periode wel uitgaven deed met haar creditcard en in het openbaar was gezien, kwam volgens haar omdat ze niet op een gesloten afdeling zat. Zij mocht “gaan en staan waar ze wilde”, aldus haar advocaat mr. P.H.A. de Boer tijdens de regiezitting. Volgens hem zou zorgaanbieder Promis onvolledige en onduidelijke facturen hebben opgemaakt waardoor Van Z. nu als verdachte van fraude wordt aangemerkt.

Belastingontduiking

Naast de vermeende fraude met haar zorgverzekering, wordt zij momenteel ook vervolgd voor belastingontduiking. Deze zaak ligt stil omdat eerst de verzekeringsfraude wordt behandeld. Wanneer de inhoudelijke zitting daarvan is, is niet bekend. Tegen de belastingontduiking is het ex-model in hoger beroep gegaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids