Logo_logo_zuyderland

VGZ-verzekerden in Limburg die zorg nodig hebben, komen voor een dichte deur te staan bij de drie Zuyderland-ziekenhuizen in Limburg. Het budgetplafond is overschreden en daarom kunnen er dit jaar geen patiënten meer aangenomen worden die een consult over staar nodig hebben of toe zijn aan een heup- of knievervanging. Ook verzekerden van VGZ met een liesbreuk of een aandoening aan de keel, neus of oren moeten voorlopig op zoek naar een ander ziekenhuis. Dit meldt de Telegraaf. 

Ieder jaar maken ziekenhuizen en zorgverzekeraars prijsafspraken over de te leveren zorg. Hieraan kleeft ook een maximumbedrag dat een ziekenhuis mag declareren bij de verzekeraar. Zuyderland heeft dit zogenoemde budgetplafond van VGZ overschreden en kan zodoende geen zorg meer declareren voor verzekerden van deze partij. Patiënten moeten daarom op zoek naar een ander ziekenhuis of enkele weken wachten.

“Heel vervelend. Maar we hebben regionaal genoeg zorg ingekocht. Als patiënten niet willen wachten, dan kunnen ze wel terecht in een ander ziekenhuis: in Roermond, Weert, Maastricht en zelfs Aken. Zo voldoen wij aan de zorgplicht”, laat een woordvoerder van VGZ weten. Patiënten die moeten reizen krijgen deze kosten vergoed. 

Door: Redactie Nationale Zorggids