Normal_weegschaal_gewicht_overgewicht_obesitas_afvallen_gezond_fruit

Inwoners van de Groningse gemeenten Veendam/Pekela, Oldambt en Stadskanaal kunnen in 2019 aanspraak maken op een leefstijlprogramma van zorgverzekeraar Menzis. Het doel is om mensen met overgewicht en een lager inkomen te ondersteunen om gezonder te worden. Dit meldt Menzis.

Het programma wordt momenteel aangeboden in Arnhem en gaat volgend jaar in de provincie Groningen van start. Er is een specifieke doelgroep voor het programma gekozen, namelijk mensen met een laag inkomen die kwetsbaar zijn en vaak al een gezondheidsachterstand hebben. “Daarom gaat Menzis samenwerken met gemeenten die het sporten en bewegen voor mensen met een lager inkomen betaalbaar maken”, aldus Christiaan Rademaker van Menzis. Zo zijn de eerste drie maanden sporten gratis en kan daarna gebruik gemaakt worden van korting.

Preventieplan

Het leefstijlprogramma maakt deel uit van een veel groter preventieplan voor mensen met een laag inkomen. Daarbij is niet alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor schulden. “We willen voorkomen dat mensen met een laag inkomen verder in de problemen komen en willen ze helpen de weg naar een gezonde leefstijl in te slaan.” Er wordt ingezet op een combinatie van sporten, voeding en leefstijladvies. “Dat verkleint ook de kans dat mensen snel weer terugvallen in hun oude, ongezonde gedag.”

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de huisarts. Voorwaarde is dat de persoon ouder dan 18 jaar is, het BMI boven de 25 ligt en die persoon verzekerd is bij Menzis via GarantVerzorgd.

Door: Redactie Nationale Zorggids