Logo_logo_vgz_zorgverzekering

VGZ heeft er dit overstapseizoen meer dan 200.000 verzekerden bij gekregen. De verzekeraar denkt dat de inzet op zinnige zorg dat voor een scherpe premie zorgde een bijdrage heeft aan de ‘historische groei’. Sinds de invoering van de zorgverzekering in 2006 was de jaarlijkse verzekerdengroei bij één verzekeraar nog nooit zo groot. Na dit overstapseizoen heeft VGZ in totaal meer dan 4 miljoen leden. Dit meldt VGZ. 

Meer overstappers

Zorgverzekeraars Nederland liet eerder op basis van voorlopige cijfers van Vektis weten dat het aantal verzekerden dat is gewisseld van zorgverzekering is gestegen. Het voorlopige overstappercentage komt uit op 6.6 procent. Dit is 0.7 procent (ofwel 116.000 verzekerden) meer dan het voorlopige overstappercentage van vorig jaar. Het definitieve overstappercentage volgt na 1 februari.

Aanvullende verzekering

Tegen de trend in bleef het percentage verzekerden met een aanvullende verzekering bij VGZ gelijk. Ruim 83 procent van de verzekerden bij VGZ heeft minimaal één aanvullende verzekering bovenop de basisverzekering.

Ambitie

Ook voor 2020 is het doel van VGZ om van de vier grootste zorgverzekeraars de scherpste premie neer te zetten. Het laatste contract in het zogenaamde volmachtkanaal loopt eind 2019 af en is eerder uit kostenoogpunt niet verlengd. VGZ hoopt het verlies aan verzekerden dat daarmee gepaard gaat volgend jaar te compenseren met opnieuw een forse groei.

Door: Redactie Nationale Zorggids