Normal_stethoscoop_ehealth_laptop

Nog tot en met 26 januari vindt de e-healthweek plaats. De week, die op 21 januari is geopend door minister Bruno Bruins voor Medische Zorg, is ook een reden voor zorgverzekeraars om actief te laten zien wat zij aan e-health doen. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Zilveren Kruis, CZ, Zorg en Zekerheid en Eno laten hun betrokkenheid bij e-health zien. Zilveren Kruis deed dat eerder deze week met een masterclass over contractinnovatie en het bieden van de juiste zorg op de juiste plek. Verzekeraar CZ organiseert samen met zorginstelling Ksyos en Fujifilm op 25 januari een evenement over e-health en gaat daarbij dieper in op nieuwe businessmodellen en hoe deze tot stand komen.

Zorg en Zekerheid deed eerder deze week mee aan een presentatie van de resultaten van een pilot over Thuismeten die in een gezondheidscentrum in Alphen aan den Rijn werd uitgevoerd. Dan is er nog het Nationale e-health Living Lab waar Zorg en Zekerheid ook bij betrokken is. Binnen dit lab ontwikkelen partijen zinvolle tools voor e-health-toepassingen.

Tot slot organiseert het Deventer Ziekenhuis vanmiddag een Innovatiemarkt, waaraan zorgverzekeraar Eno meedoet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids