Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Omdat de Tweede Kamer woensdag over de ziekenhuiszorg spreekt, waar het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen ongetwijfeld aan bod zal komen, heeft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg alvast één en ander uiteengezet in een brief. Zo laat hij onder meer weten dat zorgverzekeraar Zilveren Kruis de zorg garandeert voor patiënten die straks niet meer in Lelystad terechtkunnen en naar een ander ziekenhuis in de regio moeten. Dit meldt Omroep Flevoland.

Op 28 februari aanstaande neemt St. Jansdal het failliete MC Zuiderzee in Lelystad over, wat betekent dat patiënten vanaf 1 maart daar terechtkunnen voor poliklinische en laagcomplexe zorg. Patiënten die een behandeling voor kinderdiabetes, hepatitis, hiv en andere (hoogcomplexe) zorg nodig hebben, moeten hiervoor naar een andere zorgaanbieder.

De komende tijd houden de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) goed in de gaten hoe de overdracht gaat en dat de benodigde zorg beschikbaar blijft in de regio. Mochten er toch problemen ontstaan, dan zal Zilveren Kruis actief ondersteunen. 

Door: Nationale Zorggids