Normal_bureaucratie_mappen_dossiers_papierwerk

Zorgverzekeraars schrappen per 1 maart 2019 nog eens tien formulieren voor bijlage 2-geneesmiddelen. Deze schrapactie volgt op het initiatief van vorig jaar toen formulieren voor zeventien geneesmiddelen werden afgeschaft. Met het stopzetten van deze tien formulieren, hoeft er voor ongeveer elfduizend verzekerden geen papiertje meer te worden ingevuld door zorgverleners. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

De bijlage 2-geneesmiddelen, zijn middelen waar minister Bruno Bruins voor Medische Zorg vergoedingsvoorwaarden aan verbindt. Dat betekent dat de kosten enkel vergoed mogen worden als aan de voorwaarden wordt voldaan. Voorschrijvers moeten hiervoor een formulier invullen die vervolgens gecontroleerd en bewaard dient te worden door de apotheek.

Zorgverzekeraars schrappen nu tien van deze formulieren, waaronder voor het bloeddrukmedicijn Valsartan waar afgelopen jaar veel om te doen is geweest. De complete lijst met nieuw te schrappen formulieren is te vinden op de website van Zorgverzekeraars Nederland

Door: Nationale Zorggids