Normal_bureaucratie_medisch_zorg_administratie_rekening

Een man die tussen 2013 en 2015 fraudeerde met zorgdeclaraties, moet van het Openbaar Ministerie (OM) vijf maanden – waarvan twee voorwaardelijk – de cel in. Met gegevens die hij van zijn vriendin, een doktersassistente, ontving, lichtte hij verschillende zorgverzekeraars voor zo’n 39.000 euro op. Als het aan het OM ligt, gaat ook de vriendin een paar maanden de gevangenis in. Over twee weken maakt de rechtbank bekend wat de straf zal zijn. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Door haar werk als doktersassistente kon de vrouw via het systeem van de huisartsenpraktijk gegevens doorspelen naar haar vriend. Zo kon hij declaraties opmaken en versturen naar verzekeraars. En wist hij, zonder medeweten van de praktijk of de patiënten, tienduizenden euro’s binnen te halen.

De fraude werd opgemerkt door vijf verzekeraars toen ze zagen dat iedere vergoeding naar de man of zijn vriendin werd gestuurd. Inmiddels heeft de verdachte bekend en beschuldigt zijn vriendin hem ervan haar onder druk te hebben gezet.

Door: Nationale Zorggids