Normal_normal_justitie__rechtbank

Anderzorg, het internetlabel van Menzis, heeft per abuis een verzekerde aangeklaagd wegens een openstaande rekening van 14 cent. Inmiddels heeft de zorgverzekeraar haar excuses aangeboden en laten weten dat dit nooit had mogen gebeuren. Dit meldt RTL Nieuws. 

Er lijkt sprake te zijn van een communicatiefout tussen de deurwaarder en de verzekeraar. De patiënt moest een rekening van 329,14 euro betalen, maar betaling bleef uit. Na een eerste aanmaning betaalde de patiënt een bedrag van 329 euro. Daarop stuurde Menzis nog een aanmaning voor de openstaande 14 cent, inclusief incassokosten en rente. Dit zag de verzekerde niet zitten en liet het daarom uitmonden op een rechtszaak.

De rechter vond het onfatsoenlijk dat Menzis hiervoor het rechtssysteem inschakelde en vond dat Menzis daarom de proceskosten van de verzekerde moest betalen. Deze was echter niet bij de zaak aanwezig, dus waren daarvoor geen kosten gemaakt.

“Het probleem is ontstaan doordat de verzekerde het openstaande bedrag aan Menzis betaalde, in plaats van aan de deurwaarder. Communicatie tussen onze beider systemen heeft te lang geduurd, waardoor de rechtszaak in gang is gezet”, aldus Menzis die spijt heeft van de ontstane situatie. 

Door: Nationale Zorggids