Logo_logo_cz

Zorgverzekeraar CZ heeft als eerste de regiobeelden voor Zeeland en de Mijnstreek in Limburg in kaart gebracht. Dit is noodzakelijk om de zorg beter af te stemmen op de regionale verschillen in het land. De regiobeelden zijn onderdeel van de het hoofdlijnenakkoord om de gezondheidszorg te verbeteren. Dit meldt Skipr.

Het in kaart brengen van de zorgvraag in de verschillende regio’s kan de ervaring van zorgverleners onderstrepen. In het regiobeeld van de Mijnstreek komt naar voren dat de regio kampt met vergrijzing, krimp en veelvuldig gebruik van zorg. Lokale organisaties herkennen dit beeld uit de praktijk. In Zeeland draait het met name om de zelfredzaamheid van ouderen en het verbeteren van de samenwerking tussen zorgpartijen.

“Regionale verschillen vereisen regionale oplossingen, dat is niet in een landelijk beleid te gieten”, aldus bestuursvoorzitter Joep de Groot van CZ. Het beleid kan zo worden afgestemd op de regio. In Zeeland wordt binnenkort bekeken hoe een regionale aanpak kan voortvloeien uit het regiobeeld.

Door: Nationale Zorggids