Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Zorgverzekeraars staan erom bekend zo laat mogelijk hun zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend te maken. Toch is een kleine groep verzekeraars er iedere keer op tijd bij. DSW maakt de nieuwe zorgpremie traditiegetrouw al in september bekend, maar de rest volgt vaak pas in november. Ten tijde van de deadline om 23.59 uur. Op dit moment hebben alleen DSW (en haar takken InTwente en Stad Holland) en Menzis hun premies bekendgemaakt. Is de rest er op tijd bij? 

Het is voor zover bekend nog niet voorgekomen dat een verzekeraar de deadline voor bekendmaking van de zorgpremie mist, maar dit jaar blijft het lange tijd angstvallig stil. Ongetwijfeld zijn alle premies op woensdagmorgen 13 november openbaar gemaakt en zullen wij een overzicht maken van alle verzekeringen en bijbehorende premies. Vooralsnog lijkt het er in ieder geval op dat de meeste zorgverzekeraars met een premiestijging komen. DSW zette de toon met een stijging van 6 euro per maand. Menzis kon dit beperken met een stijging van slechts 1 euro per maand.

Zorgverzekeraar Ditzo is waarschijnlijk wederom de laatste die de premie bekendmaakt, net als voorgaande jaren een paar minuten voor twaalf. Zij willen met hun goedkoopste polis met vrije zorgkeuze zo laag mogelijk blijven en nemen daarom een afwachtende houding aan.

Hogere zorgpremie door lagere collectiviteitskorting

Daarnaast krijgen mensen die op dit moment een zorgverzekering met een collectieve korting hebben, bijvoorbeeld via de werkgever of een vereniging, vrijwel zeker een fikse premieverhoging. Voor komend jaar mogen de collectieve kortingen voor een basisverzekering nog maximaal 5 procent zijn. ONVZ heeft al aangegeven de korting voor ONVZ-leden op de basisverzekering helemaal af te schaffen. Vorig jaar kregen ONVZ-leden nog 3 procent korting op deze verzekering. Bij OHRA gaat de korting voor mensen die een zorgverzekering online afsluiten omlaag van 8 naar 4 procent, aldus Geld.nl

Door: Nationale Zorggids