Normal_tandarts_tandartsstoel

Kinderen die in 2020 naar een orthodontist moeten en hiervoor een aanvullende verzekering hebben, moeten hier langer op wachten dan in 2019. De aanvullende verzekering voor orthodontie wordt ook nog eens duurder, zegt de Consumentenbond. 

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de vergoeding voor orthodontie in het Univé Tand Best Pakket en VGZ Tand Best Pakket een wachttijd heeft in 2020, net als het Tandarts en Uitgebreide Tandarts pakket van CZ en De Friesland AV Optimaal. Voor al deze pakketten geldt dat er dit jaar geen wachttijden waren, maar voor komend jaar wel worden verwacht. Dit betekent volgens de bond dat iemand die één van deze pakketten voor het einde van dit jaar afsluit, daar pas in 2021 gebruik van kan maken. Een kind dat eigenlijk dit jaar een beugel nodig heeft, krijgt die mogelijk niet.

Duurdere pakketten met orthodontie 

Van de 26 pakketten met orthodontie, stijgen de meeste in prijs; met een gemiddelde van zo’n 1 tot 4 euro per maand. Wie een aanvullend verzekerd is via National Academic Aanvullend 2, Menzis TandVerzorgd 750, Hema Aanvullend 3 en De Amersfoortse Extra betaalt volgend jaar evenveel als dit jaar. De prijsstijging is met name zichtbaar bij ONVZ en PNO Zorg waar mensen maandelijks ruim 8 euro meer moeten betalen. 

Door: Nationale Zorggids