Problemen bij ziekenvervoerder ZCN

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg moet opheldering geven over de situatie bij ziekenvervoerder ZCN. Dit vinden PvdA-Kamerleden John Kerstens en Liliane Ploumen. Ze maken zich zorgen over de problemen bij ZCN, omdat Zilveren Kruis-verzekerden soms uren moeten wachten tot een taxi van het bedrijf hen naar het ziekenhuis brengt. Dit meldt NU.nl. 

Sinds 1 januari is ZCN de aangewezen vervoerder om verzekerden van Zilveren Kruis naar hun ziekenhuisafspraken te brengen. Patiënten trekken nu al aan de bel en zien dat ZCN de zaakjes niet op orde heeft. Zo zou er onder meer sprake zijn van de inzet van fout vervoer, lange wachttijden en het niet nakomen van afspraken.

Medische zorg in gevaar

De PvdA’ers zijn bang dat de medische zorg voor deze patiënten in het gedrang komt en verwachten maatregelen van minister Bruins. Zo zou hij het gesprek met de zorgverzekeraar moeten aangaan en een noodnummer in het leven moeten roepen voor patiënten die worden benadeeld door ZCN.

Inmiddels hebben de betrokken partijen laten weten dat er in de eerste weken van de samenwerking inderdaad wat dingen zijn misgegaan, met name bij de uitwisseling van informatie. ZCN en Zilveren Kruis werken samen aan een oplossing. 

Door: Nationale Zorggids