Circa 1900 zorgaanbieders krijgen 'coronavoorschot'

Ongeveer 1900 zorgaanbieders krijgen een voorschot op de zogeheten continuïteitsbijdrage die zorgverzekeraars verstrekken. Dat meldt artsenvakblad Medisch Contact, op basis van cijfers van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Dat is de overkoepelende organisatie van zorgverzekeraars. Met dat geld kunnen zorgaanbieders onder meer hun vaste lasten blijven betalen, waardoor verzekerden de benodigde zorg kunnen krijgen.

Zorgverzekeraars gaan een maandelijkse continuïteitsuitkering uitbetalen aan zorgaanbieders die omzetderving hebben door de coronacrisis. Bepaalde groepen zorgaanbieders die daar niet op kunnen wachten vanwege acute financiële nood, konden vast een voorschot aanvragen. De deadline daarvoor liep vrijdag af. De zorgverzekeraars hebben nu 1900 aanvragen goedgekeurd.

Vooral fysiotherapeuten (bijna 1100 aanvragen) en mondzorg (500 aanvragen) hebben gebruik van de regeling gemaakt. Onder de rest zijn ook eerstelijnslaboratoria, kraamzorgorganisaties, oefen- en ergotherapeuten, wijkverpleging en ziekenvervoer.

Door: ANP