Logo_logo_vgz

Karien van Gennip MBA treedt per 1 november 2020 aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ. Zij vervult de vacature die is ontstaan met het vertrek van Tom Kliphuis per 1 april 2020. Dit meldt VGZ.

Alfred Levi, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is enthousiast over de benoeming van Van Gennip. “In een korte tijd hebben we een geweldige kandidaat gevonden die de rol van Tom kan overnemen. Iemand met passie voor het onderwerp zorg, zowel strategisch als financieel een goed inzicht heeft én een breed netwerk bezit is precies wat VGZ nodig heeft als bestuursvoorzitter. Wij kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan, waarbij de langetermijnstrategie van VGZ als eerste grote onderwerp op de agenda staat.”

Zinnige zorg

Karien van Gennip: “Met veel energie en enthousiasme start ik aan wat ik als maatschappelijke opdracht zie. De zorg in Nederland staat continu voor uitdagingen. Ik hoop met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan zinnige zorg, het versnellen van de digitale transformatie en de verbinding met zorgaanbieders en verzekerden.”

Karien van Gennip

Karien van Gennip (1968) begon haar carrière in 1994 bij adviesbureau McKinsey & Company in Amsterdam en San Francisco, waar zij onder andere in de zorgsector actief was. Na korte tijd directeur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te zijn geweest, volgde ze een politieke carrière van enkele jaren. Zo was Van Gennip staatssecretaris van Buitenlandse Handel in de periode tussen 2003 en 2007. Daarnaast was zij Tweede Kamerlid en woordvoerder Buitenlandse Zaken namens het CDA. In 2008 verruilde Van Gennip de politiek voor de bankensector en maakte carrière binnen ING, waar zij tot voor kort in dienst was als CEO van ING Bank France. Van Gennip studeerde Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft en behaalde in 1995 tevens een Master of Business Administration (MBA) aan het European Institute of Business Administration (INSEAD) te Fontainebleau, Frankrijk.

Na de aanstelling van Karien van Gennip bestaat de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ uit Karien van Gennip, Ab Klink en Kees Hamster.

Door: Nationale Zorggids