Normal_rss_entry-254657

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur geëist tegen oud-model Talitha van Zon voor verzekeringsfraude. Dat heeft een woordvoerder van het OM bevestigd.

De 49-jarige Talitha wordt ervan verdacht dat ze haar verzekeringsmaatschappij voor bijna een ton heeft opgelicht. De Rotterdamse zou declaraties hebben ingediend voor behandelingen die ze nooit heeft gehad. Dat zou gaan om behandelingen in een kliniek die is gespecialiseerd in eetstoornissen en verslavingen. Het OM vindt dat Talitha het bedrag daarvoor, 96.000 euro, moet terugbetalen aan de verzekeraar.

Kadaffi

Het oud-model, dat een relatie had met de zoon van de Libische ex-dictator Kaddafi, kwam al eerder in de problemen. Zo beschuldigde een andere ex haar ervan dat ze hem had bestolen. Ook kwam ze in het nieuws, omdat ze in Libië van een balkon was gevallen. Ze bleek warme contacten te onderhouden met de inmiddels overleden Mutassim Kaddafi. Een vrouw deed aangifte tegen het model omdat ze zou zijn meegelokt naar Tripoli, waar een zoon van Kaddafi haar zou hebben verkracht. Het OM vond onvoldoende bewijs om het fotomodel te vervolgen.

Door: ANP