Logo_logo_logo_dsw

DSW is dit jaar beoordeeld als de beste zorgverzekeraar van Nederland. De verzekeraar scoort een 8,7. Op de tweede plaats staat Stad Holland, gelieerd aan DSW. Dat blijkt uit de ruim 14 duizend beoordelingen op Zorgwijzer.nl. Verder wijst de peiling uit dat kleinere partijen over het algemeen een goede score halen.

Voor het tweede jaar op rij is DSW als beste zorgverzekeraar beoordeeld. De verzekeraar scoort een 8,7 op basis van 790 beoordelingen. Dat is een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen DSW nog een 8,5 als cijfer toebedeeld kreeg. Op de tweede plaats staat Stad Holland, verbonden aan DSW, met een 8,7 op basis van 106 beoordelingen. De top 3 wordt gecomplementeerd door Pro Life (onderdeel van Achmea) met een score van een 8,4. Dit blijkt uit de ruim 14.400 beoordelingen die zijn geplaatst op Zorgwijzer, verdeeld over 40 labels.

Klantvriendelijk

DSW wordt vooral gewaardeerd om zijn klantvriendelijkheid, transparantie en communicatie. Ook de uitbetaling van declaraties is vlot, zeggen veel klanten. Ook Stad Holland en Pro Life hebben een officiële plek in de top 3 weten te bemachtigen. Bij Stad Holland hebben klanten veel lof voor de uiterst goede service en de uitgebreide dekkingsmogelijkheden. Pro Life wordt gewaardeerd voor haar Christelijke waarden en normen en goede wachtlijstbemiddeling.

Kleine verzekeraars doen het goed

Slechts één van de vijf best beoordeelde verzekeraars, namelijk Pro Life, is onderdeel van een groot concern. Dit label behoort bij Achmea dat een marktaandeel heeft van 28,1 procent. De vier andere verzekeraars uit de top 5 zijn een stuk kleiner. DSW heeft een marktaandeel van slechts 4,2 procent. ONVZ en a.s.r., waar Ditzo onder valt, behoren tot de kleine verzekeraars en hebben ieder een marktaandeel van slechts 2,4 procent.

Nederlanders tevreden

Over het algemeen zijn de meeste Nederlanders overigens zeer tevreden over hun zorgverzekeraar, getuige het gemiddelde cijfer van 7,7 op basis van 14.404 reviews. Dat verklaart ook waarom jaarlijks maar zo’n 1 miljoen mensen overstappen van zorgverzekering en het grootste gedeelte al jaren honkvast zit bij dezelfde verzekeraar.

Door: Nationale Zorggids