Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Voor 2021 lijken verzekerden te kiezen voor meer zekerheid in de wijze waarop zij verzekerd zijn voor zorgkosten. Voor het eerst in jaren kiezen meer verzekerden voor een aanvullende zorgverzekering. Het percentage verzekerden dat kiest voor het vrijwillig verhogen van het eigen risico daalt ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Vektis naar veranderingen in de zorgverzekeringsmarkt. Dit meldt Vektis. 

 

5 procent van de verzekerden heeft voor 2021 een aanvullende zorgverzekering afgesloten, naast de verplichte basisverzekering. Dit percentage neemt voor het eerst in jaren toe, met 2 procent. In absolute aantallen gaat het om een verschil van zo'n 400.000 verzekerden. Het percentage verzekerden dat kiest voor het vrijwillig verhogen van het eigen risico daalt ten opzichte van vorig jaar. Ook toont het onderzoek aan dat verzekerden zich vaker lieten verzekeren voor mondzorg, zoals de tandarts en mondhygiënist. In 2021 koos bijna een derde van de verzekerden voor een combinatiepakket met een aanvullende verzekering daarvoor. Vorig jaar was dat nog geen kwart.

Verzekerden in beeld

De Zorgthermometer ‘Verzekerden in beeld 2021’ van Vektis geeft inzicht in deze en andere cijfers over het overstapseizoen. "Het ligt voor de hand dat de toegenomen aandacht voor de zorg door corona heeft bijgedragen aan veranderingen van de keuzetrends. In hoeverre dit het geval is kunnen we op basis van de overstapinformatie niet aangeven."

Door: Nationale Zorggids