Normal_geld

Zorgverzekeraars Menzis, CZ en Zilveren kruis vrezen ervoor dat zelfstandige revalidatieklinieken ex-coronapatiënten onnodig dure behandelingen zullen aanbieden. Inmiddels zijn er tienduizenden patiënten die hopen op revalidatiezorg, eventueel via zo’n zelfstandige kliniek. Verzekeraars krijgen hier soms al aanvragen voor binnen. Dit meldt NOS.

CZ denkt dat de revalidatieklinieken de kans grijpen om een hele grote groep nieuwe patiënten te behandelen. Zilveren Kruis is iets genuanceerder en denkt dat slechts een aantal klinieken uit zijn op geld. “Wat je dan ziet is dat niet de verzekerde met haar probleem centraal staat, maar het verdienen het belangrijkst is.”

Hard optreden

Branchevereniging Revalidatie Nederland hoopt op een andere praktijk. De vereniging denkt dat van de tienduizenden ex-coronapatiënten, slechts 2 tot 4 procent een complexe behandeling bij een revalidatiekliniek nodig heeft. De grote groep overige patiënten wordt doorgestuurd naar reguliere fysiotherapeuten. Zorgverzekeraars moeten hard optreden tegen zelfstandige klinieken die hoge prijzen vragen voor normale zorg.

Door: Nationale Zorggids