Normal_geld1

Het MenzisFonds van zorgverzekeraar Menzis reikt dit jaar 69.000 euro uit aan 29 initiatieven voor regionale of landelijke leefkracht en zorginnovatie. Verzekerden en niet-verzekerden konden hun ideeën deze zomer presenteren. De Ledenraad koos de initiatieven uit. Dit meldt Menzis. 

Vier initiatieven uit de Achterhoek en twee uit Twente konden op 13 oktober hun financiële bijdragen in ontvangst nemen. Zes landelijke projecten, twee uit West en zeven uit regio Midden kregen op 14 oktober de bijdragen.

“Kleinschalige en laagdrempelige projecten kunnen écht het verschil maken en hiermee een bijdrage leveren aan de maatschappij. Als Ledenraad zijn wij hiervan overtuigd. Betrokken organisaties weten wat er speelt en waar de behoefte ligt. Ik ben er trots op dat we hen met het MenzisFonds kunnen helpen en zó mensen stimuleren om in beweging te komen”, zegt ledenraadslid Niek Brekelmans.

Alle gekozen projecten bevorderen een gezonde leefstijl van inwoners op landelijk of regionaal niveau. Deze initiatieven gaan over gezond eten, mentale fitheid en meer beweging.

HelemaalGroen uit de Achterhoek

Een goed voorbeeld van een leefstijlproject is die van HelemaalGroen uit de Achterhoek. HelemaalGroen is een app die wandelroutes registreert waar gebruikers zwerfvuil hebben opgeruimd. Basisschool Louise de Coligny uit regio Midden (in Ede) wil een inclusieve ontmoetingsplek in de wijk realiseren, waar kinderen, ouders en andere volwassenen kunnen samenkomen.