Normal_normal_geld__pennen__contract__afspraak

Tientallen ziekenhuizen en zelfstandige klinieken hebben nog geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Hoewel er sinds november een flinke inhaalslag is gemaakt, is nog niet overal een contract afgesloten. Zorgverzekeraars hebben met bijna 70 procent van de ziekenhuizen een overeenkomst bereikt en met bijna 80 procent van de zelfstandige klinieken. Dit meldt Skipr. 

Met zo’n 30 procent van de ziekenhuizen zijn de onderhandelingen dus niet afgerond. Datzelfde geldt voor 20 procent van de klinieken. Volgens Kompas in de Zorg, de organisatie die deze cijfers bijhoudt, gaat het om tientallen zorginstellingen die ongecontracteerd zijn. Treant Zorggroep, Rode Kruis Ziekenhuis en Isala hebben met slechts een paar verzekeraars de onderhandelingen afgerond. Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en ziekenhuis Bernhoven hebben nog geen enkele verzekeraar kunnen binden.

Niet-gecontracteerde zbc's

Bij zelfstandige klinieken (zbc’s) kunnen de onderhandelingen ook eindigen met een negatief resultaat. Dat betekent dat er dan geen contract wordt ondertekend tussen de zbc’s en zorgverzekeraar. Medio januari had 17 procent van de klinieken de onderhandelingen afgerond met een negatief resultaat.

Door: Nationale Zorggids