Normal_normal_ouderen__ouderenzorg__mantelzorg__ggz

De nieuwe website www.zorgkantoor.nl voorziet mensen van toegankelijke informatie over de langdurige zorg en is een initiatief van zorgkantoren, verenigd in Zorgverzekeraars Nederland. Informatie over langdurige zorg kan complex zijn. Deze website maakt alle belangrijke informatie begrijpelijk voor mensen die deze vorm van zorg nodig (gaan) hebben. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Iedereen die langdurige zorg nodig heeft, moet tijdig voorzien zijn van de juiste informatie. Dat is met name belangrijk voor mensen die hun regionale zorgkantoor nog niet hebben gevonden. Daarvan zijn er in Nederland 31, maar lang niet iedereen weet het (juiste) zorgkantoor te vinden. Daar moet www.zorgkantoor.nl verandering in brengen.

Langdurige zorg aanvragen

Op de site staat alle informatie over het aanvragen van langdurige zorg en welke keuzes daarbij mogelijk zijn. Langdurige zorg kan thuis of bij een zorgaanbieder geleverd worden en mensen kunnen daarvoor een persoonsgebonden budget krijgen. Ook dit wordt uitgelegd op de website. Antwoorden op vragen als ‘wie betaalt wat’ en ‘welke kosten moet ik zelf betalen, zijn er tevens te vinden. Het juiste zorgkantoor is op te zoeken door enkel de postcode van de woonplaats in te voeren.

Op dit moment staat er alleen informatie over verpleging & verzorging op zorgkantoor.nl. Later komt daar ook meer over de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg (ggz) over op te staan. Het plan is om in de toekomst ook een keuzehulp online te zetten die mensen helpt te kiezen voor een zorgaanbieder.

Door: Nationale Zorggids