Chemo thuis is eerste resultaat overeenkomst Alrijne en Zorg en Zekerheid

Alrijne Zorggroep en Zorg en Zekerheid sloten eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor wordt het mogelijk om voor meer inwoners van Zuid-Holland Noord de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren. Als eerste concrete voorbeeld is het vanaf nu mogelijk om chemotherapie ook thuis te krijgen. Dit meldt Zorg en Zekerheid. 

Patiënten met bloedkanker krijgen behandelingen met (chemo)injecties. Ze moeten hiervoor steeds naar het ziekenhuis komen; ongeveer veertig keer in anderhalf jaar. Het gaat vaak om ouderen met een kwetsbare gezondheid voor wie de reis naar het ziekenhuis vermoeiend is en veel tijd kost. Ze hebben daarnaast vaak een mantelzorger, taxi of zelfs ambulance nodig om hen heen en weer te brengen. 

Een stuk draaglijker

Chemotherapie thuis is een samenwerking tussen ActiVite en het Alrijne Ziekenhuis en financieel mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid. Alrijne Zorggroep en Zorg en Zekerheid sloten eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor wordt het mogelijk om in de toekomst voor meer inwoners van Zuid-Holland Noord de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren.

“We zijn blij dat we op deze manier de behandeling een stuk draaglijker kunnen maken,” zegt Heleen van Ruiten, projectleider namens Alrijne. Alrijne houdt de regie en monitort de behandeling. Als mensen toch hun behandeling in het ziekenhuis willen krijgen, dan kan dat overigens ook.

Door: Nationale Zorggids