Zorgverzekeraar Menzis verkozen tot beste hybride werkgever

Zorgverzekeraar Menzis is verkozen tot de beste hybride werkgever van Nederland. Menzis won in de categorie 'meer dan 200 medewerkers'. Dat meldt NU.nl.

Het is opmerkelijk dat Menzis deze prijs wint, want hybride werken werd in februari pas ingevoerd bij de zorgverzekeraar. Daarvoor werkten alle werknemers thuis, conform de coronarichtlijnen van de overheid.

Grote stap

Omdat de overgang van thuiswerken naar weer op kantoor werken volgens Melanie Schipper, manager Facilitair Bedrijf bij Menzis, groot was, hebben ze een proefperiode ingevoerd om te wennen aan hybride werken. "Na twee jaar van grotendeels thuiswerken was het voor de ongeveer 1.500 medewerkers nogal een verandering en we realiseerden ons dat een verandering tijd nodig heeft. We hebben daarom een '100-dagen-ervaren-periode' ingevoerd.”

Reserveringssysteem

Werknemers van Menzis kunnen als ze op kantoor willen werken een ruimte reserveren die past bij de werkzaamheden die ze die dag willen uitvoeren. "Voor elke vorm van werken is bij Menzis een passende ruimte te reserveren", aldus Schipper. 

Door: Nationale Zorggids