Tweede Kamer stelt vragen over werkklimaat in de apotheek

Tweede Kamerleden Van den Hil (VVD) en Maeijer (PVV) hebben vragen gesteld over het werkklimaat in de apotheek. De VVD en de PVV willen van minister Helder (Langdurige Zorg) en minister Kuipers (VWS) weten wat er vanuit de Rijksoverheid wordt gedaan om intimidatie en agressie tegen zorgverleners zoals apothekers en -assistenten te voorkomen. Eerder bleek uit een KNMP-enquête onder KNMP-leden dat zeven op de tien apotheekteams dagelijks last ondervinden van frustratie en/of onbegrip van patiënten. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

Een groot aantal landelijke media besteedde afgelopen week aandacht aan de enquête die de KNMP verrichtte in samenwerking met de NOS. Het medicatiebeleid van zorgverzekeraars en de geneesmiddelentekorten worden daarin genoemd als hoofdoorzaken van geuit onbegrip van patiënten.

Kastanjes uit het vuur halen

“Graag stel ik voorop dat we een prachtig vak hebben, maar het kan niet zo zijn dat wij continu de kastanjes uit het vuur moeten halen”, zei KNMP-voorzitter Aris Prins daarover eerder. De VVD- en PVV-Kamerleden willen van de bewindspersonen weten welke stappen zij zetten om ervoor te zorgen dat eerstelijns zorgverleners, waaronder apothekers en apothekersassistenten, minder te maken krijgen met agressie en intimidatie.

Door: Nationale Zorggids