Oplopende zorgkosten coronavirus drukken resultaat Achmea

Verzekeraar Achmea merkt dat de zorgkosten weer oplopen nu de coronapandemie op zijn retour lijkt. Daardoor is de zorg weer volledig opgestart en moet er meer worden uitgekeerd. Daarbij krijgt Achmea ook geen bijdrage meer uit de catastroferegeling voor corona.

Het bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Zilveren Kruis zegt dat de druk op de zorg onverminderd hoog is nu de corona-achterstanden in de zorg moeten worden ingelopen. Daarbij speelt ook de personeelskrapte de sector parten.

Resultaat

Achmea sloot het eerste halfjaar af met een resultaat van 115 miljoen euro. Dat was fors minder dan de 362 miljoen euro die in dezelfde periode een jaar eerder resteerde. Het concern haalde minder geld op met zijn beleggingen. Ook schade als gevolg van extreem weer drukt steeds vaker op het resultaat.

Zo zorgden de storm die Nederland in februari teisterde voor een schadepost van ruim 100 miljoen euro voor Achmea. Volgens het bedrijf ging het om meer dan 80.000 stormschades die het concern moest afwikkelen.

Door: ANP