VGZ en Bergman Clinics sluiten contract voor 2024

Ook in 2024 kunnen verzekerden terecht bij de meer dan zeventig Bergman focusklinieken voor planbare medische zorg op het gebied van orthopedie, oogzorg, gynaecologische zorg, huidzorg en KNO-zorg. VGZ en Bergman Clinics hebben afspraken gemaakt over zinnige en passende zorg en doelmatigheid van zorg. Dit meldt VGZ.

Het contracteringsseizoen is inmiddels echt van start. De zorgverzekeraars en zorgaanbieders voeren gesprekken over de contracten voor 2024. Het streven is dat de contracten op 12 november rond zijn. Het contract tussen Coöperatie VGZ en Bergman Clinics, de leidende landelijke keten van focusklinieken, is nu al afgesloten voor 2024.

Emile van Oorschot, CEO Bergman Clinics Nederland: “Wij zijn blij met de nieuwe afspraken en verdieping van onze strategische samenwerking met VGZ. We kijken ernaar uit de komende jaren bij te dragen aan de toegankelijkheid van hoogkwalitatieve planbare medische zorg voor alle VGZ-verzekerden. Met passende zorg als leidend principe gaan we samen vormgeven aan de benodigde transitie van het zorgstelsel.”

Stappen zetten op vlak van digitale zorg

VGZ en Bergman hebben in het contract ook afspraken gemaakt over digitalisering van zorg. Zo zetten zij onder andere in op een digitale patiëntreis. Patiënten kunnen bij Bergman digitaal afspraken maken, wijzigen en worden voorafgaand aan hun afspraak digitaal geïnformeerd. Zo kan 85 procent van de patiënten die doorverwezen worden naar Bergman vanuit ZorgDomein, al meteen online een eerste consult plannen. Dit zorgt voor minder administratieve lasten bij het zorgpersoneel van Bergman en patiënten ervaren meer regie. Patiënten die hulp willen bij het maken van een afspraak, worden geholpen door medewerkers van Bergman.

Door: Nationale Zorggids