20.000 verzekerden ONVZ kunnen gebruikmaken van De Digitale Huisarts

20.000 verzekerden van ONVZ kunnen bij De Digitale Huisarts vragen stellen over gezondheidsklachten wanneer hen dat uitkomt. Zodoende kunnen ze hun vragen bijvoorbeeld niet alleen thuis maar ook op het werk stellen. ONVZ werkt binnen deze innovatie samen met online huisartsenpraktijk Arene. Bijna 5.000 verzekerden hebben zich al voor de online dienst aangemeld Dit meldt de zorgverzekeraar. 

ONVZ wil met De Digitale Huisarts onderzoeken of er hierdoor minder mensen naar de praktijk komen van hun eigen huisarts of de huisartsenpost. Huisartsenzorg staat namelijk onder grote druk en de praktijken zijn dagelijks overvol. Op veel plekken is er ook nog eens een groot tekort aan dokters.

Online consult 

De Digitale Huisarts is een dienst náást de eigen huisarts. Verzekerden die zijn aangemeld en hun vraag hebben gesteld, krijgen hier binnen 24 uur een antwoord op. Willen zij een online consult inplannen op een moment dat bij hen past, dan kan dat via de app of website geregeld worden. Vaak hebben ze nog dezelfde dag een afspraak. De Digitale Huisarts is nu nog niet ’s avonds in het weekend bereikbaar, maar zal dat in de toekomst wel zijn.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky