Koolhydraatarm dieet - https://makkelijkafvallen.nl/kha-50-dagen-programma-fysiek-boek/

Als het afgelopen jaar ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat het belangrijk is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Veel individuele sporten en teamsporten liggen stil, en tegelijk werken steeds meer mensen vanuit huis. We zijn derhalve op onszelf aangewezen om fit en vitaal te blijven. Dat betekent inzetten op voldoende beweging, een gezond voedingspatroon aanhouden en de juiste keuzes maken. Goed voor jezelf zorgen in 2021; hoe ga jij het doen? 

Voldoende beweging in het nieuwe jaar

Een nieuw jaar, tijd voor goede voornemens: meer sporten, gezonder leven en het liefst ook nog afvallen. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier, zeker in deze vreemde tijd. In groepsverband sporten is niet altijd mogelijk, en ook de sportschool is in de laatste maanden minder toegankelijk geworden. Wie corona-proof wil sporten moet het daarom zoeken bij hardlopen, wielrennen en mountainbiken. Een bezigheid die weer helemaal terug is van weggeest is inlineskaten of skeeleren. Deze sporten zijn op vertrouwde wijze te beoefenen, en zorgen bovendien voor voldoende dagelijkse beweging. 

Zorg goed voor jezelf: afvallen

Na de drukke decembermaand is het tijd om weer op een gezond gewicht te komen. We willen graag makkelijk afvallen, zonder dat dit een te grote impact heeft op ons dagelijks leven. Dat kan op verschillende manieren; door meer te bewegen en sporten, of door een gezond dieet te volgen. Weet je niet zeker of je beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om dagelijks te sporten? Dan is de tweede optie wellicht makkelijker vol te houden. Een dieet vraagt ook om doorzettingsvermogen, maar het is vaak goed toe te passen binnen onze bestaande levensstijl.

Steeds meer mensen volgen een koolhydraatarm dieet. Wat is dit? Vrijwel alle producten die je in de supermarkt tegenkomt beschikken over koolhydraten; uiteraard bij het ene product meer dan bij het andere. Omdat je lichaam gebaat is bij koolhydraten voor energie, zal een koolhydraatarm dieet ervoor zorgen dat je lichaam sneller de reserves aanspreekt, waardoor je gaandeweg overtollig vet verliest. Omdat een koolhydraatarm dieet niet automatisch betekent dat je ook minder moet eten, is dit voor de meeste mensen goed vol te houden.   

Voordelen koolhydraatarm dieet

Ben je nog niet bekend met koolhydraatarm eten? Er is meer mogelijk dan je denkt, en binnen het dieet is zelfs ruimte voor ‘cheat days’: dagen waarop je jezelf een hogere calorie inname kunt veroorloven, om zodoende de stofwisseling te stimuleren. Derhalve is koolhydraatarm eten niet hetzelfde als een calorie of vetarm dieet. Vaak kan je zelfs een groot deel van je bestaande eetpatroon aanhouden, enkel dan met de toevoeging van koolhydraatarme producten. Vlees, vis en zuivel vallen hier ‘gewoon’ onder.

Wil je ook goed voor jezelf zorgen in 2021? Kleine keuzes maken het verschil. Iets vaker de fiets pakken, (hard)lopen of andere vormen van beweging vinden die passen binnen je dagelijkse routine.

50 Dagen Koolhydraatarm Boek

Een koolhydraatarm dieet zorgt voor een flinke impuls aan je lichaam, zowel van binnen als buiten. Alles over dit dieet staat beschreven in het nieuwe boek van Niels Bosman. Hij verzamelde 150 recepten in een full colour hardcover boek: ’50 Dagen Koolhydraatarm Boek’. Klik op de link voor een sneak preview. Je vindt hier alle Tips & Tricks over hoe koolhydraatarm eten voor jou het verschil gaat maken in 2021.