Kniebrace blessures

Niemand houdt natuurlijk van blessures. Blessures beperken ons in onze dagelijkse gang van zaken en zorgen ervoor dat je minder goed in staat bent om hetgeen te doen waar je blij van wordt. Blessures kunnen wel zo goed mogelijk voorkomen worden, maar geheel voorkomen is nagenoeg onmogelijk. Het is daarom goed om te weten hoe je dient om te gaan met de blessure als je deze hebt opgelopen. Daarom geven we je in deze blog enkele tips rondom het oplossen van blessures! 

Rust

De beste manier om van je blessure af te komen is door veel rust te nemen. Door de spiergroep of het lichaamsdeel niet of nauwelijks te belasten lost de blessure zich vaak vanzelf op. Dit wordt al snel lastiger bij een blessure aan bijvoorbeeld de voet. Het is dan niet makkelijk om de voet rust te geven omdat je in de voet je balans vindt en je deze daarnaast nodig hebt om te kunnen lopen. Het is daarom belangrijk om in die situaties de rust zo veel mogelijk rust te geven. Vermijd wandelingen die onnodig zijn en als je dan toch moet lopen, probeer dit dan te doen met ondersteunende materialen! 
 

Ondersteunende materialen

Ondersteunende materialen kunnen je helpen om ondanks de blessure zo normaal mogelijk te kunnen functioneren. Denk hierbij aan het dragen van kniebraces als je een blessure aan de knie hebt of het lopen op krukken wanneer je last hebt van je voeten of enkels. De ondersteunende materialen zijn voor blessures en andere lichamelijke klachten ontworpen en daarom ook zeker geen onnodige luxe als je de blessure wilt oplossen. Als je in een staat van rust bent kun je overigens de ondersteunende materialen weer verwijderen. Een natuurlijk herstel is natuurlijk het beste voor blessures. Probeer de ondersteunende materialen dan ook enkel te dragen als het geblesseerde lichaamsdeel gebruikt dient te worden. Het is hierbij goed om te benoemen dat de ondersteunende materialen in een zo vroeg mogelijk stadium aangeschaft dienen te worden. Hoe eerder je gebruik maakt van de materialen, hoe minder heftig de blessure ook zal zijn. Als je vandaag bijvoorbeeld een beginnend pijntje voelt in de knie, dan kun je het beste zo snel mogelijk overgaan tot het kniebrace kopen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!